Leccino Olea Prima

Ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje “Leccino Olea Prima” sa lokacije San Antonio i lokacije Stancija Falaš, monosortno je ulje ploda masline sorte leccino, izrazito je svježe bistre zelene boje, srednje izraženog mirisa i okusa po maslini, a ovisno o godini bogato je aromom zelene jabuke, zelene svježe pokošene trave i artičoka. Srednje je intenzivno, a gorčina i pikantnost u harmoničnom su odnosu s okusom ploda masline.
Ekstradjevičasnko maslinovo ulje “Leccino Olea Prima” jesenski je proizvod ali zbog izrazite svježine koje ga krasi, jelima daje jednu proljetnu notu kada ga koristimo kao dodatak u svim vrstama salata, povrću, ribljem carpacciu, carpacciu od blagvi i vrganja, maneštrama, školjkama i ribi na žaru, s kojima se idealno sljubljuje te daruje izvanredne užitke.

Kupi

Ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje “Buža Olea prima” sa lokacije Stancija Falaš, na sjevernoj strani i lokacije Male’-Servole na zapadnoj strani Grada Vodnjana, proizvod je autohtone sorte vodnjanštine – ploda masline vodnjanske buže ženske i buže puntože. “Buža Olea Prima” vrlo je bistro ulje žuto zlatne boje izrazito voćnog okusa, sa aromom jabuke, ploda masline, artičoka a kod nekih berbi, suhog voća. Kompaktnog je okusa, gorčine i pikantnosti. Krasi ga univerzalna primjena na čitav niz predjela, juha, glavnih jela i deserata.

Kupi

Buža Olea prima

Selekcija Olea Prima

Ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje “Selekcija Olea Prima” sa lokacije Stancija Falaš, Male’ i San Antonio kupaža je tri sorte ploda maslina, istarske bjelice-bianchere, leccina i vodnjanske buže. “Selekcija Olea Prima” harmonično je ulje zlatno zelene boje, okusa na plod masline, zelenu jabuku te blagom notom okusa badema i cikorije.
Može ga se koristiti uz široki spektar jela koja se pripremaju od povrća, mesa i ribe.

Proizvod trenutno nije dostupan preko web trgovine

Ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje “Istarska bjelica-bianchera Olea Prima” sa lokacije Stancija Falaš, na sjevernoj strani i lokacije Male’ na zapadnoj strani Grada Vodnjana, monosortno je ulje ploda autohtone sorte masline istarske bjelice.
Odlikuje ga izrazita pikantnost i gorčina te spada u intenzivna ulja. Izvanredno je bistre zlatnozelene boje, sa aromom na bademe i crnogorično bilje, a zbog pikantnosti koje ga krasi preporučljivo ga je koristiti kao dodatak mesu sa žara, tune na žaru, divljači, tvrdim i zrelim sirevima,divljim šparogama, te čokoladnim desertima.

KUPI

Istarska bjelica-bianchera Olea Prima

Žižolera Olea prima

Monosortno ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje rijetke sorte žižolere koja je specifična za područje južne Istre i Vodnjana, odlikuje se srednje do intenzivnom voćnom mirisu po plodu masline, zelenoj travi s notama radića. Srednje je do intezivne gorčine i pikantnosti. Izrazito se slaže sa jelima poput bifteka, tartufa, zrelim sirevima i guščjom jetrom.

Proizvod trenutno nije dostupan preko web trgovine