Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Valter Šarić

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Valter Šarić iz Vodnjana, bavi se maslinarstvom od 2000. godine kad je posađen prvi nasad sa osamdesetak mladih maslina. Priča o maslinarstvu ne počinje ovdje, nego seže u davna vremena. Naše ulje dolazi iz ljubavi prema zemlji koja se prenosi iz generacije u generaciju.
Još kao djeca odlazili smo u maslinike i pratili naše roditelje, djedove i bake, te dijelili s njima brigu o maslinama, odlazili u berbe i učili sve tajne proizvodnje vrhunskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

Ekološki proizvođač

Zbog sve veće potražnje tržišta za vrhunskim proizvodima, od 2010. godine. OPG je započelo sa proizvodnjom ulja i uzgojem maslina na ekološki način i 2011. godine upisano je u upisnik ekoloških proizvođača Republike Hrvatske. Članovi smo udruge certificiranih ekoloških proizvođača u Istarskoj županiji “Eko Istra”. Načini uzgajanja maslina i prerade ulja kroz vrijeme se mijenjaju, tako da se svakodnevno stručno usavršavamo i pratimo trendove kako bi postigli vrhunsku kvalitetu ulja. Zbog svega toga, odlučili smo podijeliti dio ove ljubavi i strasti sa vama, ljubiteljima maslinovog ulja.

EVO Olea prima

U 2019. godini EVO Olea prima je certificirana europskom i hrvatskom zaštićenom oznakom izvnosti ekstradjevičanskog maslinovog ulja Istra. Sudjelovanje u sustavu kvalitete za proizvod Istra/ekstradjevičansko maslinovo ulje Istra, sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, udio EU 85% :RH 15%.

UPOZNAJTE NAŠ TIM


VALTER ŠARIĆ

OleaPrima ponosni vlasnik


LUKA ŠARIĆ

Vaš domaćin u ogledu maslinika